Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Θανάσης Παφίλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπλένει το καπιταλιστικό σύστημα και μαζί με τη ΝΔ κρύβουν ότι είναι ο πραγματικός αντίπαλος του λαού (VIDEO)

Την προσπάθεια της κυβέρνησης, αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων να αποπροσανατολίσουν τον λαό, να εκτονώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια μέσα στο ίδιο σύστημα, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2018.
Το δίλημμα που θέτουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το ποιος είναι ο
καλύτερος διαχειριστής είναι πλαστό, υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης. Δεν υπάρχει καλύτερος ή χειρότερος διαχειριστής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, γιατί αυτή με οποιονδήποτε διαχειριστή παραμένει.
Κατήγγειλε την προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν και να κρύψουν -πίσω από τον καβγά τους- τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, που είναι η εξουσία των μονοπωλίων του κεφαλαίου που εκμεταλλεύεται με αίμα τον πλούτο που αυτός παράγει. 
Γι’ αυτό, πρόσθεσε, η ΕΕ, οι εκπρόσωποι του καπιταλισμού, η διεθνής κοινότητα, οι βιομήχανοι και το μεγάλο κεφάλαιο δίνουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 
Όσον αφορά στον ισχυρισμό της κυβέρνησης για το τέλος της μνημονιακής εποχής τον Αύγουστο του 2018, κατήγγειλε ότι είναι ψέμα, τονίζοντας πως κανένας από τους 600 και πλέον μνημονιακούς νόμους δεν θα καταργηθεί, ενώ αντιλαϊκά μέτρα έχουν ήδη ψηφιστεί για να εφαρμόζονται το 2019, το 2020 έως και το 2060.
Ο Θ. Παφίλης επισήμανε ότι η κυβέρνηση προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες ξεπλύματος του καπιταλιστικού συστήματος, όπως φάνηκε και από το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ όπου αποδείχτηκε πως έχουν τις ίδιες αξίες και ιδανικά.
Κατήγγειλε το θράσος της κυβέρνησης, που ισχυρίζεται πως έχει ταξική πολιτική υπέρ των αδυνάτων και την ίδια ώρα στον προϋπολογισμό προβλέπεται η αύξηση της φορολογίας των φυσικών προσώπων, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, η αύξηση των έμμεσων φόρων, η μείωση της δαπάνης για ασφάλιση και περίθαλψη, η κατάργηση του ΕΚΑΣ και η δραματική περικοπή του επιδόματος θέρμανσης, όλα μέτρα σε βάρος του λαού και των εργαζομένων. Την ίδια ώρα για το μεγάλο κεφάλαιο η κυβέρνηση προωθεί μείωση του συντελεστή φορολογίας, ζεστό χρήμα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων.
Ο λαός να μην περιμένει τίποτα καλό, πρέπει να συσπειρωθεί στο μαζικό κίνημα με ταξικό προσανατολισμό, με γραμμή σύγκρουσης, ρήξης και ανατροπής, κατέληξε ο Θ. Παφίλης.