Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Δυναμική κινητοποίηση συμβασιούχων ΟΤΑ για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους (ΦΩΤΟ)

Δυναμική κινητοποίηση, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, πραγματοποίησαν την Τρίτη 12 Δεκέμβρη στην Αθήνα συμβασιούχοι ΟΤΑ από την Αττική και άλλους νομούς της χώρας, με ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή από δήμους της Θεσσαλονίκης.
Οι συμβασιούχοι αντιδρούν στους όρους του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού οι οποίοι τους πετάνε στο δρόμο, ενώ η κυβέρνηση είχε παρουσιάσει ως πανάκεια το διαγωνισμό αυτό προσπαθώντας να
απαντήσει στις πολυήμερες κινητοποιήσεις στις αρχές του καλοκαιριού για το ζήτημα αυτό.
Οι συμβασιούχοι από τη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, ενώ στην Αττική πραγματοποιήθηκαν στάσεις εργασίας.
Αρχικά έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν συμβασιούχοι από τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Αρριανών Κομοτηνής, Πυλαίας Χορτιάτη, Παύλου Μελά, ΒόλουΖαγοράς, Νότιου Πηλίου, Αλμυρού, Βελεστίνου και από δήμους της Αττικής.
Στην πλατεία Κλαυθμώνος έγιναν ομιλίες και χαιρετισμοί από τον Χρήστο Καρανίκα, απολυμένο από το Δήμο Αρριανών Κομοτηνής, τον Χρήστο Σκούρα, συμβασιούχο από το Δήμο Βόλου, την Σ. Εξαδακτύλου, από την Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Δήμου Θεσσαλονίκης, τον Μάκη Τσελέντη, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και τον Βαγγέλη Βασιλάκο, συμβασιούχο από το Δήμο Ωρωπού.
Αντιπροσωπείες, στις οποίες συμμετείχαν το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, σωματεία δήμων και συμβασιούχοι, συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρ. Θοδωράκη.
Από τις συναντήσεις προέκυψε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό των συμβασιούχων. Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ισχυρίστηκε ότι δεν είναι αρμόδιο για τη διαμόρφωση των όρων του διαγωνισμού και πως δήθεν θα παρέμβει στο υπουργείο Εσωτερικών για να βελτιωθούν τυχόν λάθη!
Και τα δύο υπουργεία έθεσαν και πάλι ζήτημα αντισυνταγματικότητας του αιτήματος για μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Επιχείρημα που ήδη είχε απαντηθεί στις ομιλίες της συγκέντρωσης, δηλαδή πως οτιδήποτε αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι αντισυνταγματικό, ενώ είναι συνταγματικό κάθε αντεργατικό - αντιλαϊκό μέτρο που βολεύει το κεφάλαιο. Παράλληλα από τις συναντήσεις διαφάνηκε ο εκνευρισμός της κυβέρνησης και η ανησυχία που της προκάλεσε η σημερινή κινητοποίηση καθώς νόμιζε ότι με τους ελιγμούς που είχε κάνει το καλοκαίρι είχε κλείσει το θέμα.
Κάτι που φυσικά διέψευσαν στην πράξη οι συμβασιούχοι και τα ταξικά συνδικάτα με την κινητοποίηση που έκαναν, ενώ με την ολοκλήρωσή της υπογραμμίστηκε η ανάγκη έντασης του αγώνα και συμμετοχής στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη.