Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Ο Γ. Λαγός σε δημόσια ομιλία του έλεγε ότι «είμαστε ναζιστές»

Παρουσία εισαγγελέα και πταισματοδίκη, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΓΑΔΑ, μέσω ηχητικού συστήματος τηλεδιάσκεψης και με τη φωνή αλλοιωμένη, όπως έγινε και με τον προηγούμενο μάρτυρα, άρχισε σήμερα, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η κατάθεση του δεύτερου «προστατευόμενου» μάρτυρα από τους πέντε.
Ο αποκαλούμενος ως «Β» μάρτυρας (είναι γυναίκα), δήλωσε ότι ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής και κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γ. Πατέλης τους μίλαγε για την
ιδεολογία της Χρυσής Αυγής όπως «την Αρία φυλή, τη ναζιστική ιδεολογία, το ψέμα περί ολοκαυτώματος των Εβραίων που δεν έγινε ποτέ». Επίσης ανέφερε στο δικαστήριο ότι τους έλεγαν «να χτυπάνε τους Πακιστανούς». Απαντώντας μάλιστα ανέφερε ότι ο Γ. Λαγός σε δημόσια ομιλία του έλεγε ότι «είμαστε ναζιστές».
Το καλοκαίρι του 2013 η μάρτυρας είπε ότι αποφάσισε να φύγει όταν ο Γ. Τσακανίκας τους περιέγραψε ένα φρικιαστικό περιστατικό: «Μας είπε ότι μια μέρα κατεβαίνανε με άλλο έναν (σ.σ. χρυσαυγίτη) από ένα βουνό και πέσανε πάνω σε δύο Πακιστανούς. Ο ένας κατάφερε να φύγει, ο άλλος έφαγε τόσο ξύλο που κλώτσαγαν το κεφάλι του λες και βαράγανε πέναλντι. Παίζει και να έχει πεθάνει».
Κατέθεσε επίσης ότι στις πορείες είχαν συνοδεία την Αστυνομία γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «ο Πατέλης είχε πολύ καλές σχέσεις με συγκεκριμένο χρυσαυγίτη αστυνομικό από το ΑΤ Νίκαιας, Γιοβανίδη είχα ακούσει πως τον έλεγαν και βοηθούσε κάθε φορά που υπήρχε πρόβλημα. Τον έπαιρνε τηλέφωνο και καθάριζε». Μάλιστα, η μάρτυρας είπε ότι μια φορά που ο Πατέλης κατηγορήθηκε για τον ξυλοδαρμό μιας εγκύου, το είπε σε εκείνον και ούτε δικογραφία έγινε ούτε τίποτα... Επίσης κατέθεσε ότι κάθε φορά που πήγαινε στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και είχε μαζί της μαχαίρι...
Για την ιεραρχία ανέφερε ότι Λαγός και Πατέλης τους έλεγαν να εκτελούν εντολές και να μη ρωτάνε, «ιεραρχικά θα μας ενημερώνανε για κάθε περιστατικό, υπάρχει εντολή από πάνω». Μάλιστα, απαντώντας σχετικά, είπε ότι το ΟΚ το έδινε ο Μιχαλολιάκος, το έλεγε στον Λαγό, ο Λαγός στον Πατέλη και οι εντολές εκτελούνταν... Για την Τοπική της Νίκαιας ανέφερε ότι ήταν το καμάρι της Χρυσής Αυγής γιατί «πήγαινε και καθάριζε».
Για τον Ρουπακιά είπε ότι ήταν στο πενταμελές και η γυναίκα του είχε το κυλικείο της Τοπικής.