Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Απόπειρα τρομοκράτησης εργαζόμενων σε κινητοποίηση έξω από το «Market In» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Νέο κρούσμα τρομοκρατίας με απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και τρεις συλλήψεις συνδικαλιστών σημειώθηκε στη διάρκεια κινητοποίησης εργαζομένων στα Γιάννενα.
Οι συλλήψεις έγιναν νωρίτερα στη διάρκεια κινητοποίησης έξω από το κατάστημα «Market In» όπου οι διαδηλωτές απαιτούσαν την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της εταιρείας πρώην «Καρυπίδης» που εξαγοράστηκε από την
«Market In».
Η εργοδοσία απαίτησε να εκκενωθεί ο προαύλιος χώρος και κάλεσε την Αστυνομία και τα ΜΑΤ οι οποίοι προχώρησαν σε απρόκλητη επίθεση κατά των διαδηλωτών ρίχνοντας μάλιστα χειροβομβίδες κρότου - λάμψης για να τους διαλύσουν, προσπάθεια όμως που έπεσε στο κενό.
Με συνθήματα όπως «η τρομοκρατία δεν θα περάσει / των εργατών η πάλη θα τη σπάσει» και «Εδώ υπάρχει ΠΑΜΕ μην είσαι φοβισμένος / ντροπή για τον εργάτη να ζει υποταγμένος», οι συγκεντρωμένοι απέκρουσαν την επίθεση της αστυνομίας υπερασπιζόμενοι τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. 
Μετά από μηνύσεις της εργοδοσίας, η αστυνομία συνέλαβε τον Νίκο Έξαρχο, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, τον Φάνη Κάτσιο, έφορο και μέλος του ΔΣ του ΕΚ Ιωαννίνων και τον Θανάση Νάκο, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων. 
Μέλη σωματείων και φορέων της πόλης πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση έξω από την  Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, όπου κρατήθηκαν για λίγη ώρα οι συλληφθέντες εργαζόμενοι και στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. 
Την κινητοποίηση διοργάνωσαν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων μαζί με το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, οι οποίοι ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για την Παρασκευή έξω από το σούπερ μάρκετ Market In, δηλώνοντας ότι η τρομοκρατία δεν τους πτοεί.