Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Επαναφορά στην απανθρωπιά του ευρωΝΑΤΟικού δόγματος οι προτάσεις Τσίπρα για το Προσφυγικό

Σε ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για το Προσφυγικό στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ σημειώνει:
«Στις προτάσεις Τσίπρα για το Προσφυγικό, εκδηλώνεται η απροκάλυπτη ολική επαναφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην απανθρωπιά του ευρωΝΑΤΟικού δόγματος.
Οι πέντε προτάσεις Τσίπρα για το προσφυγικό στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αποδεικνύουν ότι το πρόσφατο προκλητικό "ξέπλυμα" του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απελευθέρωσε όλη τη γκάμα των
στρατηγικών συγκλίσεων της κυβέρνησης με τα ευρωΝΑΤΟικά ιμπεριαλιστικά κέντρα.
Στις προτάσεις του κ. Τσίπρα δεν υπάρχει η παραμικρή αναγνώριση του δικαιώματος των προσφύγων να φτάσουν στην ΕΕ και να ζητήσουν άσυλο. Αντίθετα, υπάρχει πλήρης υιοθέτηση της πολιτικής όλων των κρατών της ΕΕ που συμπυκνώνεται στη θέση "κρατήστε με κάθε τρόπο τους πρόσφυγες εκτός ΕΕ". Ούτε μια λέξη δεν βρήκε να πει ο πρωθυπουργός για τον απεγκλωβισμό των προσφύγων από την Ελλάδα, έστω μέσω του λειψού και επιλεκτικού μηχανισμού μετεγκατάστασης της ΕΕ, που καρκινοβατεί. Και φυσικά, ούτε μία λέξη δεν είπε για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις που ρίχνουν τους λαούς στο δρόμο της προσφυγιάς.
Κάτι ξέρει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του! Στο πηγάδι χωρίς πάτο στο οποίο κουτρουβαλάει η κυβέρνηση, για περισσότερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, για περισσότερες ευκαιρίες δράσης στο ντόπιο κεφάλαιο, δεν υπάρχει χώρος για ευαισθησία, ούτε απέναντι στον ελληνικό λαό - ούτε απέναντι στα ακραία θύματα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, τους πρόσφυγες και τους οικονομικούς μετανάστες.
Μονόδρομος για τους λαούς, για τους ντόπιους και ξένους εργάτες είναι, με το αγώνα και την αλληλεγγύη τους, να ανοίξουν ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο σε ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου, με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εκμετάλλευση, με το ΝΑΤΟ την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό».