Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Χρ. Κατσώτης: Η κυβέρνηση εκβιάζει τους κατοίκους των νησιών (VIDEO)

Προκλητικός εμφανίστηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ σχετικά με την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά του Αιγαίου όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.
Ξεκαθάρισε κυνικά ότι όσοι βρίσκονται στα νησιά δεν θα απεγκλωβιστούν, τουλάχιστον άμεσα, γιατί αυτό θα βάλει σε κίνδυνο τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, όπως ανέφερε.
Υποστήριξε ότι από τα νησιά φεύγουν μόνο ορισμένοι
πρόσφυγες και οικογένειες που η κυβέρνηση εκτιμάει ότι δεν πρέπει να επιστραφούν στην Τουρκία.
Ειδικά για τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που ευθύνεται για τους δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους, υποστήριξε ότι ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να πάρει η κυβέρνηση κινούμενος στη λογική του μικρότερου κακού, αφού όπως είπε έχει γλιτώσει τα νησιά από την κατάσταση που επικρατούσε το 2015.
Δεν παρέλειψε να αποσείσει τις κυβερνητικές ευθύνες για τις άθλιες συνθήκες ζωής χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, κατηγορώντας τις τοπικές κοινωνίες οι οποίες όπως είπε δεν αποδέχονται τα νέα καμπ που έχει σχεδιάσει να δημιουργήσει η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή όμως που δεν έχει λύσει επείγοντα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα.
Στη δευτερολογία του ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκβιάζει τους κατοίκους, όπως κάνει ο Ερντογάν με την Ελλάδα και την ΕΕ, είπε χαρακτηριστικά.
«Τους λέτε μη φωνάζετε, αρκεστείτε σε αυτά γιατί μας περιμένουν χειρότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά, παρομοιάζοντας αυτό τον εκβιασμό με τους εκβιασμούς της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα.
Ο Χρ. Κατσώτης υπογράμμισε ότι οι ευθύνες είναι ολωσδιόλου της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας ότι τα σύνορα έκλεισαν με τη δική της σύμφωνη γνώμη.
«Με την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε στα νησιά», σημείωσε.
Αναφερόμενος στην τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη Μόρια της Λέσβου την Πέμπτη, τόνισε ότι επιβεβαιώνει την επείγουσα ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα, ενώ υπογράμμισε τις ευθύνες της κυβέρνησης αφού όπως είπε οι άνθρωποι εκεί ζουν σε καλοκαιρινές σκηνές που βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη.
Ο Χρήστος Κατσώτης αναφέρθηκε και στο ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με αφορμή την προσπάθεια υπαλλήλων συγκεκριμένης ΜΚΟ  να απαγορεύσουν  την είσοδο στο Κέντρο Φιλοξενίας στη Ριτσώνα κλιμακίου του ΚΚΕ προκειμένου να περιοδεύσει.
«Ποιος τους έδωσε τέτοια δικαιοδοσία;» ρώτησε τον Γ. Μουζάλα, ο οποίος απαντώντας υποστήριξε ότι η «αμετροέπεια» μιας υπαλλήλου δεν χαρακτηρίζει την κυβέρνηση.