Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Μ. Συντυχάκης: Η ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων εξυπηρετεί μόνο το κεφάλαιο (VIDEO)

Η ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων είναι απαίτηση του ΟΟΣΑ και του μεγάλου κεφαλαίου, με τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν το κόστος του, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, για το σχετικό νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.
Τόνισε οτι οι μονοπωλιακοί όμιλοι θα εξυπηρετηθούν και θα έχουν μεγάλα κέρδη αλλά δεν θα βάλουν ούτε σεντς για τις υποδομές εναλλακτικών καυσίμων και πρόσθεσε πως τα λαϊκά στρώματα θα πληρώσουν το κόστος των υποδομών. Όπως είπε από την απαξίωση μεταφορικών μέσων μικροί και
αυτοαπασχολούμενοι θα βάλουν λουκέτο, ενώ δεν θα είναι φτηνότερα τα καύσιμα για το λαό.
Αναφερόμενος στο περιβάλλον ανέφερε, ότι δεν είναι σκοπός η προστασία του αλλά το νομοσχέδιο σχετίζεται με τον ανελέητο ανταγωνισμό για τον έλεγχο των αγορών και η μείωση εισαγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσία.
Όπως σημείωσε, το νομοσχέδιο είναι ενταγμένο στην προώθηση των σχεδιασμών της εγχώριας αστικής τάξης για την ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο στη Ν.Α. Μεσόγειο και στην προάσπιση της ενεργειακής ασφάλειας των μονοπωλίων της ΕΕ. Έτσι, προβλέπεται η υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να θεσπίσει «Εθνικό Πλαίσιο Πολιτικής» με επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για τους μονοπωλιακούς ομίλους που θα επενδύσουν και θα αναπτύξουν υποδομές σε εναλλακτικές μορφές καυσίμων όπως το υγραέριο (LPG), το πεπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG), το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και την ηλεκτρική ενέργεια.
Ο Μανώλης Συντυχάκης αναφέρθηκε επίσης στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για την αποκατάσταση όλων των συμβασιούχων της εταιρείας «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ».
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

Μ. Συντυχάκης: Εξυπηρετεί τον ανταγωνισμό μονοπωλιακών ομίλων (VIDEO)