Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ενάντια στην απαγόρευση διαδηλώσεων

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης πραγματοποίησαν τη Δευτέρα το βράδυ αντιπροσωπείες των Συνδικάτων που καλούν την Τρίτη στο συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα.
Με συνθήματα όπως «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει», οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις, επικαλούμενη λόγους
ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου.
Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών με επικεφαλής τους βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη και Σταύρο Τάσσο, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ που συνδιοργανώνει την κινητοποίηση της Τρίτης, συναντήθηκαν με τον υπουργό Νίκο Τόσκα. Του εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση τους σε αυτή την κυβερνητική απόφαση υπενθυμίζοντας πως πριν από κάποια χρόνια διαμαρτύρονταν και αυτοί με τη σειρά τους σε αντίστοιχες αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Αμετακίνητος ο υπουργός επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας σημειώνοντας πως η απόφαση δεν πρόκειται να παρθεί πίσω.
Σε δήλωσή του ο Στ. Τάσσος σημείωσε:
«Η επίσκεψη Ομπάμα αποτελεί ευθεία πρόκληση και έρχεται σε σύγκρουση με το δικαίωμα που έχουν οι λαοί να ζουν ειρηνικά και να ζουν με ένα τέτοιο τρόπο που να μπορούν να απολαμβάνουν ότι μπορεί να τους προσφέρει η σύγχρονη επιστήμη και τεχνολογία.
Ο πρόεδρος Ομπάμα έρχεται εδώ ως εκπρόσωπος της πιο ισχυρής ιμπεριαλιστικής δύναμης, για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και να μπορούν να ελέγχουν τους φυσικούς πόρους, εφαρμόζοντας συγχρόνως μια τέτοια πολιτική που αποσκοπεί μόνο στη μεγιστοποίηση του κέρδους.
Αυτό σημαίνει τσάκισμα μισθών, συντάξεων, εργατικών δικαιωμάτων.
Αυτή η επίσκεψή που είναι ευθεία απειλή για την ειρήνη και για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα μας βρίσκει κάθετα αντίθετους ως ΕΕΔΥΕ. Και ως ΕΕΔΥΕ πήραμε την πρωτοβουλία να συγκαλέσουμε αυτή τη σύσκεψη που έγινε και να διαμαρτυρηθούμε για την επίσκεψη αυτή».